ПОДКРЕПА ЗА БЛОГА

ПРЕГЛЕД на рекламите

РЕКЛАМИ от Google

ТЪРСАЧКА за Всеки

Custom Search

неделя, 29 юни 2014 г.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ОТКАЗАЛИТЕ СЕ ДА ПОСЕТЯТ ТЪРЖЕСТВАТА В СЕЛО СМОЛСКО!

Колко много фалш лъхаше на празника на селото на 28.06.2014 г.!  Добре, че беше музиката, която не спря да озвучава територията на цялото село и близките околности от сутринта до вечерта, даже под оглушителните звуци на чалгата и пиянските подвиквания премина погребението на един от жителите му.

Мъча се да си спомня и не успявам за какво може да празнуваме на този ден. 
          - дали се чувстваме сигурни, че ние и имуществото ни и престарелите ни близки и познати ще оцелем до следващия ден; 
          - дали се чувстваме спокойни за нашите автомобили, когато преодоляваме с усилия дупките при влизане или излизане от селото; 
          - дали не се чувстваме ограбени за рентата, която получаваме  от арендаторите на наследствените ни земи; 
          - дали някои от нас не се страхуват да пият вода от занемарените резервоари, или от все още несменените етернитови тръби; 
          - а някой в Смолско почувствал ли е полза от множеството европейски проекти на община Мирково и т.н.? 
Ако на този ден трябва да се съберем, за да се напием и да забравим докъде ни доведе местната и централна власт, то за това не е необходим специален общоселски празник, приповдигнати речи и поздравления от местните управници, подкрепени с похвални грамоти за скромните ни самодейци, напомнящи за фалша от близкото минало.

Аз се отказах да участвам в този фарс, разигран на параклиса св.Петър, защото съвестта ми не позволява да се веселя редом с онези мои съселяни, които откраднаха скромната продукция от градината ми, които ограбиха и запалиха фургона на пчелина ми и ми причиниха щети за хиляди лв. Или пък може би управниците ще ми кажат как да покрия тези щети с пенсията си, макар, че забравих обясненията им, че тези са дребни проблеми и не са от ранга на местната власт.  Тази власт  се занимавала с големите въпроси на селото и не било тяхно задължение сигурността на данъкоплатците. Някои от извършителите на тези престъпления, вместо на обществено презрение, се радват  на „почит и уважение” и съветват управниците, а други получават "финансова подкрепа" от общинската власт за сметка на данъкоплатците, затова пък  музикантите  свирят и пеят за тяхното добро самочувствие.

Е, е, е, няма как в тази обстановка да бъда обзет от празнично настроение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.